Zentrum für Hochschuldidaktik > Angebot > Workshop Angebot > Facilitating active learning in the classroom

Facilitating active learning in the classroom

Dr. Henrike Lehnguth

Termin: 27.06.2019  8.30 - 16.30 Uhr und 28.06.2019  8.30 - 12.30 Uhr
Trainer: Dr. Henrike Lehnguth

Zielgruppe:
Wissenschaftlicher Nachwuchs und Professorinnen und Professoren

Inhalt:

The institutions of higher education are currently in the process of a paradigm „shift from teaching to learning“ where traditional lecture formats are increasingly replaced by more student-centered approaches and active learning environments. The goal of this workshop is for participants to gain an understanding of the factors that encourage active learning; to probe active learning first-hand; and to implement active learning in actual course design. The workshop will include activities on learning styles, motivation, and learning objectives. Participants will have ample opportunity to reflect on their own teaching practices and learning strategies, to discuss teaching and learning in more general terms, and to ask teaching-related questions. By the end of the workshop participants will have a draft lesson plan in hand where active learning is a priority. The workshop will be held in English.

Die Teilnehmer sollen nach Abschluss des Seminars:

• Faktoren benennen können, die aktives Lernen begünstigen
  • Ihr Verständnis über die eigene Lehre und Lernpräferenzen erneuert/weiterentwickelt haben
  • Verschiedene aktivierende Methoden kennengelernt und angewandt haben
  • Eine Lehrveranstaltung zielgruppengerecht und aktivierend gestaltet und präsentiert haben

After the workshop participants will:

• Be able to name factors that contribute to active learning
  • Gained an understanding of their teaching and personal learning preferences
  • Know multiple activating methods and have probed them first-hand
  • Designed a lesson in the spirit of active student-centered learning

Kontakt  Suche  Sitemap  Datenschutz  Impressum  Letzte Änderung: 21.05.2019